Krio Sportolók teljesítményjavulás

Krio Sportolók teljesítményjavulás

A szervezet az extrém hideg hatására egy sor hormonális és biokémiai változáson esik át, ami a sportolók esetében mentálisan erősítő hatással bír.

Akár egyetlen kezelés hatására a fáradt izmok ellazulnak, a belső szervek vérkeringése beindul és megszűnhet a fáradságérzet.

A krio kezelések felgyorsítják a sportolók regenerálódását, így lehetővé téve, hogy több edzésen vehessenek részt, valamint az edzőtáborban való felkészülésük is hatékonyabb legyen.


Kétféle krioterápia javasolt a profi sportban tapasztaltak szerint:

 1. Az első terápiás típust „krio fürdőnek” is nevezik, ami azt jelenti, hogy a fizikai erőkifejtés vagy edzés után közvetlenül, vagy annak részeként vesszük igénybe a krio szaunát
 2. A másik esetben akár napi 1-2 vagy több krio kezelést is elvégzünk, 21 napon át folyamatosan. Az egyes ciklusok között 3 hónapos szünetek javasoltak.
  Sportorvos véleményét érdemes követni.

Krio Sportolók rehabilitációja

Krio Sportolók rehabilitációja

Különféle mozgásszervi zavarok, neurológiai esetek, sérülés, ficam, műtét utáni rehabilitációban nyújt nagy segítséget a hideg terápia. Lényegesen rövidebb a felépülés időtartama, és eredményesen csökkenthető az intenzív erőkifejtés okozta mikro sérülések kockázata az izmokban. A fájdalomérzet mértéke jelentősen csökken.

A kezelések gyorsabb gyógyulást tesznek lehetővé izomhúzódás, izmon belüli vérömleny esetében. Jelentős javulást lehet elérni az izomletapadások, inak és ínszalagok stabilizációjával, ugyanis az extrém hidegsokk a kollagén rostokra és kötőszövetekre is hat.

 • 15-25 kezelés ajánlatos a sportorvosi kutatások alapján, és már egy kezeléssorozat jelentős eredményt hozhat az állóképesség javulásában, és az izmok regenerálódásához szükséges időtartam is lényegesen lerövidül

Krio Fogyás, karcsúsítás, cellulit csökkentés

Krio Fogyás, karcsúsítás, cellulit csökkentés

A hirtelen hőmérsékletcsökkenés hatására testünk átkapcsol egy védelmi, túlélési üzemmódba, aminek hatására szervezetünk mozgósítja a tartalék energiákat annak érdekében, hogy a test hőmérsékletét kiegyensúlyozza. Ez a plusz energia jótékony hatással bír a szervezetre, mert mellékhatása a kalóriaégetés. Az anyagcsere fokozó folyamat, amíg a test visszanyeri a hő veszteséget, akár 3 órán keresztül is tarthat. Ezalatt a szervezet akár 1000 kcal zsírt és energiát égethet el.

A krio terápia cellulit kezelésben is kiváló, a szervezet a hidegsokk hatására megindítja a mikrocirkulációt a keringésben, az anyagcsere folyamatokat optimalizálja, így a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz, az eredmény pedig szép, egyenletes bőr.

 • 3 perces kezelések
 • 20-30 kezelés legyen egy ciklus

3-4 ciklus legalább javasolt, érdemes orvos véleményét is kikérni

Krio terápia Bőr szépsége, egészsége

Krio terápia Bőr szépsége, egészsége

A hidegterápiás kezelés leginkább a bőrön észlelhető, ugyanis 2-3 perc alatt a -170 Celsius fok hatására, bőrünk hőmérséklete +5°C csökken le. A hideg üde piros bőrszint kölcsönöz a bőrnek, és a hámréteg pórusait összehúzza, és a vérkeringést serkenti. Az egész testes hideg terápia kiválóan alkalmas olyan bőrbetegségekre, mint ekcéma, pikkelysömör vagy akné.

Az ekcéma esetében a hideg a bőr irritációját csökkenti, ezáltal a pirosas foltok halványodni kezdenek.

A pikkelysömör esetében csillapítólag hat a gyulladásokra, valamint csökkenti a pikkelysömör kiterjedését.

Az aknéknak kifejezetten jót tesz az extrém hideg nitrogénpára, aminek hatására, akár el is tűnnek a foltok.

 • 2-3 perces alkalmak javasoltak
 • 15-20 alkalmas kúra javasolt

Krio terápia Szív és érrendszer kezelése

Krio terápia Szív és érrendszer kezelése

Hatékony gyulladáscsökkentő, és izomgörcsoldó hatása révén a hideg terápiának egészség helyreállító szerepe van. Javítja a betegek fizikai állóképességét, oxigénfelvételét a vérben.

Krio terápia Stressz, krónikus fáradtság megelőzése

Krio terápia Stressz, krónikus fáradtság megelőzése

A kezelések hatására a szakemberek azt figyelték meg, hogy a nagyon hideg levegő hatására a páciensek jobb alvásról számoltak be, kevésbé voltak ingerlékenyek, jobb lett a kedvük. A hidegterápia hatására felszabaduló endorfin hozzájárul a stressz kezeléséhez. A késztetést éreztek kedélyjavító szerek fogyasztására, mint nyugtatok, altatok, alkohol.

 • egyéni terápiás ciklusok javasoltak
 • a kezeléseket fokozatosan kell bevezetni

10-20 alkalmas kúra javasolt

Krio kezelés Ellenjavallatok

Krio kezelés Ellenjavallatok
 • általános súlyos egészségi állapot
 • szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás
 • kevesebb, mint fél éve lezajlott szívinfarktus
 • szívritmus szabályozó
 • lezajlott vénás trombózis
 • verőerek elzáródási betegsége
 • Raynaud szindróma
 • akut vese és húgyúti megbetegedések
 • akut légzőszervi megbetegedések
 • aktív TBC, vagy más fertőző betegség
 • rosszindulatú daganatos megbetegedés
 • nagyfokú vérszegénység
 • hideg intolerancia, hideg allergia
 • alkohol / droghatás
 • várandósság
 • mozgásban való korlátozottság
 • lázas állapot (37,5 ˚C felett)
 • 10 év alatti életkor

Kri kezelés Gyakran ismételt kérdések

Kri kezelés Gyakran ismételt kérdések

Hány éves kortól lehet részt venni krioterápián?

10 éves kor felett szeretettel várunk mindenkit


Mennyi ideig tart a kezelés?

A hidegterápia 2-3 percig tart

Meg lehet fázni a krioterápia során?

Nem, a kezeléstől nem lehet megfázni. A 3 perc során- ami maximum eltölthető a kabinban- a hideg csupán a felső bőrfelszínt, valamint a közvetlenül alatta levő ereket stimulálja, így károsodás nem léphet fel. A szervezetre ható „hideg-sokk” hatás következtében beindulnak a szervezet öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai. A hidegterápia immunrendszer erősítésre is javasolt.


Mi történik, ha nem bírom ki 3 percig a kabinban?

Természetesen a folyamatot bármikor meg lehet állítani, a kabin ajtaja belülről is könnyedén nyitható.


Mi történik, ha belélegzem a nitrogént?

Habár a nitrogén nem mérgező, a belégzése nem ajánlott. A terápia során csupán vállmagasságig vagyunk a kabinban, így a fejünk a nitrogéngáz szintje felett van.
Amennyiben véletlenül bárki belélegzi a nitrogént, kellemetlen torokszárazság léphet fel.


Hogyan történik a krioterápia?

Egy meleg gyapjúcsizmában és fehérneműben belépünk a kabinba. Lift segítségével a padló megemelkedik annyira, hogy a kabin felső széle a vállunk magasságáig legyen. Ezt követően a kabin megtelik nitrogéngőzzel és levegővel. A kezelés ideje alatt – 3 perc- a kezelő folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket. A kezelés végén az emelő automatikusan leereszkedik és elhagyhatjuk a kabin

×

Log in

×

Get Hooked Up

Sign up for email to get the latest style info,
offers & more

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time